Zo zal er voor de vier groepen een apart lokaal voorzien worden dat kan worden omgevormd tot een grote polyvalente ruimte. Ook naar materiaalonderhoud toe is er een lokaal voorzien waar kleine herstellingen kunnen worden gedaan, maar waar eveneens voldoende opslagruimte is voor het materiaal van de groep.

Op de eerste verdieping komt er een groot vergaderlokaal en is er ruimte om het archief te stockeren. De leiding kan er hun maandelijkse vergadering houden, maar het groepscomité en de vereniging voor oud-leiding zullen er eveneens gebruik van maken. Ook de technische ruimte bevindt zich hier. Via deze weg is er tevens een toegang tot de werkruimte zodat er bijvoorbeeld tenten in de hoogte kunnen worden gedroogd. Op zondag kunnen de leiders en leidsters hun gerief hier veilig opbergen aangezien dit deel apart kan worden afgesloten. De leden zullen bijgevolg nooit op deze verdieping moeten komen wat de veiligheid zeker ten goede komt.

Waar komt het nieuwe lokaal?

De plannen