Help jij ons uit de nood?

Zoals je ongetwijfeld wel weet, zijn we bezig met de voorbereiding van de bouw van een nieuw scoutslokaal. Val je toch nog uit de lucht?

Na meer dan 35 jaar moeten we afscheid nemen van ons vertrouwd lokaal in het voormalige klooster. De Stad heeft andere plannen met het gebouw en daar passen wij jammer genoeg niet meer in. Het goede nieuws is wel dat we – na een calvarietocht van ettelijke jaren –een nieuwbouw mogen zetten. Deze komt achter de nieuwbouw van de tekenacademie en grenst aan het Runcvoortpark. Ideaal dus aangezien we in dezelfde gekende omgeving kunnen blijven.

Een aantal jaar geleden is er een werkgroep opgericht om heel het proces in goede banen te leiden. In deze werkgroep zitten leden van het groepscomité, oud-leiding, maar ook leden van de huidige leidingsploeg. Zo waarborgen we dat iedereen nauw bij het proces betrokken blijft. Uiteraard weet iedereen dat een gebouw er niet op een-twee-drie staat. Een architect moet plannen tekenen, een bouwaanvraag moet worden ingediend, offertes moeten worden uitgeschreven, het terrein moet bouwrijp gemaakt worden, etc. Een hele waslijst aan taken die door vrijwilligers wordt afgewerkt. Een hele waslijst die ook een berg geld kost. Dankzij subsidies en een spaarzaam financieel beleid is de groep in staat om al een groot deel van de kosten te dekken. Helaas zullen we toch nog op zoek moeten gaan naar extra wegen om de broodnodige financiële ondersteuning rond te krijgen. Ook hier zijn we volop bezig om mogelijkheden uit te werken zodat iedereen met een beetje sympathie voor de groep zijn steentje kan bijdragen. Daarnaast hopen we eveneens om een aantal werken zelf te kunnen uitvoeren of we connecties kunnen aanspreken die ons hierbij kunnen helpen.

De ruwbouw zal normaal gezien volledig worden gezet door een aannemer. Op het vlak van loodgieterij, elektriciteit, schrijnwerkerij, … zien we echter nog mogelijkheden om er zelf mee aan de slag te gaan. Ken je of ben je dus iemand die zich in deze branches thuis voelt en wil je graag mee werken aan de toekomst van onze scoutsgroep? Dan ben je uiteraard meer dan welkom om contact op te nemen met de werkgroep. Dit kan via info@bouw.scouts61.be. Op korte termijn zijn we nog op zoek naar personen die ons kunnen ondersteunen bij het bouwrijp maken van het terrein. Specifiek zoeken we naar iemand die het materiaal en techniek heeft om bomen uit de bouwzone om te hakken. Ook nu kan je ons contacteren via e-mail. Heb je nog andere connecties of mogelijkheden tot ondersteuning? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Alle hulp is meer dan welkom en zorgt ervoor dat we dit schitterende project tot een goed einde kunnen brengen.

Alvast van harte bedankt! Namens alle (toekomstige) leden en leiding van den 61 en werkgroep bouw